• 100% fésült pamut
  • 100 napos pénzvisszatérítés
  • A készleti ágyneműt 24 órán belül küldjük
  • 40.000 Ft - tól ingyenes kézbesítés

Prémium-szatén ágyneműhuzat

Ez a luxus szatén ágyneműhuzat mercerezett és szuperfésült egyiptomi pamutból készült. Kivitelezéséhez csakis a legfinomabb fonalak voltak felhasználva, 300 pamutfonal sűrűséggel egy négyzethüvelykre. 100 métere mindössze egy gramm!

     A szatén ágyneműhuzatok legnagyobb előnyei kőzé tartozik a luxus, lágyság, puhaság és az a tény, hogy az anyag vasalásmentes, így bármilyen körülmények között is tökéletes.

A csoda a pamutban rejlik

Az egyiptomi pamutot jogosan tartják a legmagasabb minőségű pamutnak a világon. Az összetétele, mint a bársonyossága és ereje teszi lehetővé a luxus ágyneműhuzatok készítését, melyekben az alvás igazi élvezet és minden éjjel megismételheti. Az egyiptomi pamut Gossypium barbandese gyapotnövényből készült, termelése az USA - ból Egyiptomba, Kinába, Szudánba és Oroszországba is elterjedt. A gyártók az „egyptomi pamut“ megnevezést inkább az anyag minőségének jellemzésére használják, mintsem az anyag eredetére, ami lényegében nem is fontos.

     Fontos a pamut megkülönböztetése a szálak hossza alapján. Lehetnek rövidek (0,9 – 2,4 cm), közepesen hosszúak (2,50 – 2,90 cm) vagy hosszú és extra hosszú szálak (3 – 6,5 cm). A mako-szatén gyártásánál kizárólag a hosszúszálú pamut volt felhasználva és az eredmény csodálatos. 

Nem minden „szatén” tényleg szatén

Közelről sem minden igazi szatén, amit az eladók gyakran szaténnak jelölnek. Nem szabad összetéveszteni a könnyen kapható 100% poliészterrel, amely a pamut szaténhoz képest csúszik, nem légáteresztő, hűt, vonzza a port, szakadozik és kellemetlen. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a „szatén” nem maga az anyag megnevezése, hanem annak a kötését jelöli. 

Mi történik az ágyneműhuzattal?

Garantáljuk, hogy a kínálatunkban található pamut szatén magas minőségű, főleg a megfontolt kezelésnek hála. A Prémium és a Mako szatén is több kezeléssel van ellátva, aminek hála az anyagból luxus árucikket kapunk. Ezekről a kezelésekről van szó:

  • Égetés – a fölösleges szálak eltávolítására szolgál. 
  • Mercerezés – a mercerezés  során a gyapotszálat sós-oldatban nyomás alatt lelapítják. Ezzel az eljárással erősebb és magasabb fényhatású, elegánsabb anyagot nyernek.
  • Fehérítés – az anyag fehér színt kap, amely tökéletes alapszín a további festéshez.
  • Szanforizálás – egy olyan technológia, amely magas hőfokú vasalással csökkenti az alapanyag zsugorodásának mértékét.
  • Forró kalanderezés  – olyan kezelés, amely során forgó hengerpár között alakítják az anyagot egyenletes vastagságúvá és fényessé, ami kiemeli a luxus hatást. 
  • A Prémium-szatén internetes áruházunkból mindezzel a kezeléssel volt ellátva, így biztos lehet abban, hogy kizárólag elsőosztályú anyagból készült ágyneműhuzatot vásárol. A Prémium-szatén egy lehetőség, amivel tökéletessé teheti a hálószobáját.