Kedvencem (0)
Írjon, szívesen segítünk! info@glamonde.hu . HÉ - PÉ 9-17

Szatén ágynemű

Webáruházunkban  szatén ágyneműk széles választékát találja, amely több mint 200 mintával rendelkezik, ezért itt most csak a hat legjobban értékelt mintát mutatjuk be. A teljes kínálatot a luxus ágyneműk nevezetű részlegben találja. És ez még nem minden, a digitális nyomtatásnak köszönhetően saját fényképeit és bármilyen motívumokat is az ágyneműhuzatra nyomtathatjuk. A szatén ágyneműket hosszúszálú egyiptomi pamutra nyomtatjuk, így az eredmény egy hihetetlenül puha tapintású ágynemű. A szakértőknek nem kell bemutatni a pamut szatén ágyneműket, aki egyszer kipróbálta, mást már nem fog megvásárolni. Azok a vásárlók, akik eddig nem találkoztak szatén ágyneművel, nagyszerű tulajdonságait  a szatén ágyneműk megnevezésű linkre kattintva ismerheti meg.

KOLLEKCIÓ MEGJELENÍTÉSE

 

Elegáns ágyneműhuzat

ELEGÁNS ÁGYNEMŰK MEGJELENÍTÉSE

 

Virágos ágyneműhuzat

VIRÁGOS ÁGYNEMŰK MEGJELENÍTÉSE

 

Modern ágyneműhuzat

MODERN ÁGYNEMŰK MEGJELENÍTÉSE

 

Egyszínű ágyneműhuzat

EGYSZÍNŰ ÁGYNEMŰK MEGJELENÍTÉSE

 

Tini ágyneműhuzat

TINI ÁGYNEMŰk MEGJELENÍTÉSE

 

Gyermek ágyneműhuzat

GYERMEK ÁGYNEMŰK MEGJELENÍTÉSE

 

3D ágyneműhuzat

3D ÁGYNEMŰK MEGJELENÍTÉSE

 

Szatén ágyneműhuzat

Lehet fölmerült Önben a kérdés, hogy mi is a szatén? Nem az a fényes és csúszós anyag, melyet általában a hálóingek gyártásához használnak? Nem, nem az. A szatén csak a szövéskötés népi megnevezése, de a pontos megnevezése szaténszövés. Az ágyneműhuzatok előállításához különböző természetes anyagokat (pamut, ágynemű, selyem, bambusz) vagy mesterséges anyagokat (poliészter, mikroszál) vagy mindkettőt fel szokták használni. A Glamonde-nál 100% szaténszövésű pamut szatént használunk. Ha egy másik gyártó úgy dönt, hogy alapanyagként poliésztert használ, akkor poliészter vagy mikroszálas ágyhuzatot kap. Mi az ágyneműk gyártásához nem használunk mesterséges szálakat!

 

Ne vásároljon poliészter ágyneműt

Sokan a szatént poliészterrel tévesztik, így az ügyfeleknek türelmesen magyarázzuk a szatén ágyneműk jellegét. A szatén ágyneműk remek tulajdonságait azoknak az ügyfeleknek a legnehezebb elmagyarázni, akik akarva, vagy akaratlanul poliészter ágyneműt vásároltak és csalódottak voltak. A poliészter ágyneműhuzat egy mesterséges, nagyon fényes termék, amely hűt és csúszik, így teljesen alkalmatlan az ágyhuzat gyártásához. Ezek a tulajdonságok a hálóingeken kívánatosak, nem pedig az ágyneműknél. Egyébként tudta, hogy a poliészter ágyneműket újrahasznosított hulladékból is készítik?

 

Vásároljon minőségi pamut szatén ágyneműt

A pamut szatén ágyneműket a luxus és kifinomultság jellemzi. A luxus az anyag lágyságában, a kifinomultság pedig a visszafogott fényben rejlik. Az anyag fényesítését meleg kalanderezéssel érjük el, amelynek során az anyag forró tekercsrendszeren halad át. Előfordulhat, hogy az olcsó ágyneműk fénytelenek. Ez azért van, mert az olcsó ágyneműk gyártói vagy nem rendelkeznek kalanderrel, vagy inkább megtakarítják ezt a gyártási műveletet. A szatén ágyneműk rendelkezhetnek akár nagyon magas fénnyel is, de ez nem jelenti azt, hogy poliészterből készültek. Ez csak annyit jelent, hogy a pamutnál is igazán magas fényt érhetünk el. A Glamonde-nál az arany középutat választjuk, a fényesítéssel nem esünk túlzásba, így az anyag nem susog és nincs olcsó látszata.

 

Vasalásmentes szatén ágynemű

A vasalásmentesség egy gyantaalapú vegyi anyag, amelyet a gyártás végső szakaszaiban, tehát a nyomtatást követően az anyagra alkalmaznak. Ennek eredményeként a pamutszálak a mosás és teregetés után, feszülésre hajlamosak. A vasalásmentes ágynemű nem jelenti azt, hogy az ágynemű végképp nem gyűrődik. A vasalásmentesség sokkal könnyebbé teszi a karbantartást és ha nem elégedett az ágyneművel, akkor csak óvatosan vasalja át és a szállak ismét kiegyenesednek.

Az ágynemű enyhe gyűrődése normális, amellyel számolni kell. A vasalásmentes kezeléssel nem szabad eltúlozni, mivel 20-30% -kal gyengítheti a szálakat. Cégünkben betartjuk a szilárdsági szabványokat, ezért olyan sűrű és szilárd anyagoknak adunk előnyt, amelyek ellenállnak a kopásnak élettertamuk eléri a 15-20 évet.

 

Mako szatén és prémium szatén ágyneműk

A pamut szatén ágyneműk  alapanyaga a hosszúszálú pamut. Sok osztályozás létezik, de szükségletünkre elegendő a hosszúszálú, középszálas és a rövidszálú pamut megemlítése. Már a megnevezése is elárulja, hogy a különbség a szálak hosszában rejlik. Tény, hogy minél hosszabbak a szálak, annál finomabb és magasabb a minőségű anyagot nyerünk.

Magától értetődik, hogy az olcsó ágynemű rövidszálú pamutból készül. Kreppvászonból vagy flanelből, vagy bármilyen más alapanyagból. Ezeket találja általában a bevásárlóközpontok polcain. Nyilvánvaló, hogy az alacsony árcédulával rendelkező ágyneműt valamitől megfosztják. A legolcsóbb és legkevésbé minőségi pamut kiválasztásával kezdődik, majd minden olyan gyártási művelet elhagyásával zárul, amelyek  feltétlenül szükségesek.

A szatén ágyneműk előállításához hosszúszálú pamutot használnak. A múltban a mako szatén kifejezést használták, de sajnos a vásárlók ezt a jersey-vel társították. Ezen kívül, a kevésbé becsületes gyártók különböző módon megkezdték  a középszálas pamut nyújtását és az ilyen ágyneműt mako szatén ágyneműként árulták.

Mi úgy döntöttünk, hogy kompromisszumok nélkül állunk neki az ágyneműk gyártásához. Csakis hosszúszálú egyiptomi pamutot használunk. És mivel ez kiváló minőségű,  az ágyneműket prémium szaténnak neveztük el. Természetesen nem mi voltunk az elsők, már évekkel ezelőtt a svájciak nevezték így el az egyiptomi pamut ágyneműiket. Pontosabban Premium-Schweitzer-Satin kifejezéssel illették. Azóta a svájci szatén megnevezéssel is találkozhat.

Az egyiptomi pamut ágynemű, a prémium szatén és a svájci szatén tehát a hosszúszálas pamut ágynemű szinonimája.