Kedvencem (0)
Írjon, szívesen segítünk! info@glamonde.hu . HÉ - PÉ 9-17

Pamut ágynemű

Ha a legjobb minőségű pamut ágyneműt keresi, akkor nálunk jó helyen jár. A Glamonde, a hosszúszálú egyiptomi pamutból készült luxus ágyneműk gyártására specializálódott. Az egyiptomi pamutról eddig csak az amerikai filmekben hallott, vagy nem is ismeri? Az az igazság, hogy ezek a kiváló minőségű ágyneműk Magyarországon is elérhetők. Kattintson a pamut ágyneműk linkre és olvasson el minden fontos tudnivalót a 100% pamut ágyneműről. És most kényelmesen megtekintheti az egyes kategóriák legszebb mintáit.

KOLLEKCIÓ MEGJELENÍTÉSE

 

Elegáns ágyneműhuzat

ELEGÁNS ÁGYNEMŰK MEGJELENÍTÉSE

 

Virágos ágyneműhuzat

VIRÁGOS ÁGYNEMŰK MEGJELENÍTÉSE

 

Modern ágyneműhuzat

MODERN ÁGYNEMŰK MEGJELENÍTÉSE

 

Egyszínű ágyneműhuzat

EGYSZÍNŰ ÁGYNEMŰK MEGJELENÍTÉSE

 

Tini ágyneműhuzat

TINI ÁGYNEMŰk MEGJELENÍTÉSE

 

Gyermek ágyneműhuzat

GYERMEK ÁGYNEMŰK MEGJELENÍTÉSE

 

3D ágyneműhuzat

3D ÁGYNEMŰK MEGJELENÍTÉSE

 

Pamut

Tény, hogy már az ókori egyiptomiak is ismerték a pamutot, 12.000 évvel i.e előtt és bizonyított tény, hogy az emberiség legalább 7000 éve fonalak előállítására használja. Az ősi pamutszövetek töredékeit a világ minden tájában, számos kultúrában is felfedezték. Így a pamutot az első természetes növényi rostként lehet tekinteni, amelyet az emberek leginkább lágysága miatt kedveltek meg. Tudta, hogy a "pamut" (angolul „cotton”) szó az arab "qutun" vagy "kutun" szóból származik, és a jelentése finom anyag?

 

A pamut, a szálak hossza és a luxus definíciója

Több mint 40 típusú pamut létezik, de nem mind alkalmas a luxus ágyneműk gyártására. Mielőtt nekilátnánk a különböző pamut típusok leírásába, elsősorban meg kell határoznunk a luxus szót, ugyanis hazánkban túlzott mértékben használják. Luxus ágyneműnek csakis olyan természetes anyagokból készült ágyneműket nevezhetünk, melyek tartósak, lágyak és hosszú az élettartamuk. A pamut ágyneműk ezeknek az elvárásoknak megfelelnek.

A pamut finomságát tex egységben mérik és a következők alapján különböztetjük meg:

Hosszúszálú pamut (10 tex) - luxus ágyneműk készítéséhez.

Középhosszú pamut (15 tex) - standard szatén vagy perkál ágyneműk.

Rövidszálú pamut (20 tex) - átlagos ágyneműk, krepp vagy flanel ágyneműk.

Minél hosszabb a pamutszál, annál finomabb és annál alacsonyabb a tex száma. A teljesség kedvéért vegyük figyelembe, hogy a tex egység egy 1.000 m hosszú szál súlyát mutatja. Hosszúszálú pamut ágyneműk esetében, egy 1.000 méter hosszú szál csak 10 gramm súlyú.

Az anyag sűrűsége szorosan összefügg a szálak finomságával. Az átlagos ágynemű gyártók nem szokták közzétenni az anyag sűrűségéről szóló információkat, inkább az anyag súlyát tüntetik fel, ami persze megtévesztő. Azzal csapják be a vásárlókat, hogy a címkékre kis súlyt tüntetnek fel, de azt már nem említik, hogy ritka szövésű az anyag és durva fonalakból készült.

A luxus pamut ágyneműk hosszúszálú pamutból készülnek, 10 tex (vagy kevesebb) finomsággal és egyiptomi pamut vagy pima pamut megnevezéssel is felismerhetjük.

 

A pamut és a szövéskötés

A szatén szó már többször elhangzott. Azok, akik ismerik a pamut szatén ágyneműket, mást már nem vesznek. A többieknek gyorsan eláruljuk, hogy a szatén csak a szövet típusát, nem az anyag minőségét jelöli. További információkért tekintse meg a szatén ágyneműk külön oldalát. A szatén ágyneműk pamutból, poliészterből vagy mindkettőből is készülhetnek. A pamut szatén nagyon puha tapintású és összehasonlíthatatlanul lágyabb a sima pamut ágyneműkhöz viszonyítva, melynek szövete rácsra emlékeztet.

Cseh gyártású pamut ágynemű

Csehországban, pontosabban Strážnice-ban gyártjuk az ágyneműket, amely egy Dél-morvaországi kis város, hosszú hagyományokkal. Az ágyneműket kizárólag 100% pamutból készítjük, nem dolgozunk fel mesterséges anyagokat. A pamutfonal nyomtatás előtt, mercerizáción megy keresztül. A pamutszálak ezzel elkerekednek és fokozzák az ágynemű nagyszerű tulajdonságait. Amellett, hogy puha, légáteresztő és nedvszívó, egészséges megoldásnak bizonyul az allergiások számára is.

A nyomtatás után vasalásmentes kezelést alkalmazunk, így az ágynemű nagyon könnyen karbantartható. Az ágynemű cipzárral van ellátva, ami sokkal praktikusabb, mint a gombokkal ellátott ágynemű. A gyártónál történő vásárlásának előnye az, hogy örömmel készítünk egyedi ágyneműket is. Egyszemélyes ágyneműt, duplaágyas ágyneműt vagy akár francia ágyneműt is rendelhet, standard és egyedi méretben.

A pamut ágyneműk kollekciója igen széles. Virágmintás ágyneműk, modern geometriás ágyneműk széles választékát találja nálunk. Ezen kívül olyan vásárlóknak is kedvükben tudunk járni, akik tini ágyneműt vagy babaágyneműt keresnek. Továbbá egyszínű luxus ágyneműkkel, csipkés ágyneműkkel is szolgálhatunk. Ha mindezek ellenére nem tud választani a kínálatból, örömmel nyomtatjuk le kedvenc fényképeit, vagy saját tervezésű ágyneműjét.