Kedvencem (0)
Írjon, szívesen segítünk! info@glamonde.hu . HÉ - PÉ 9-17

Ágyneműhuzatok

A SVOBODA LINEN, s.r.o. családi vállalkozásunkban, Glamonde márkanév alatt luxus pamut szatén ágyneműket gyártunk. Itt találja kollekciónk legszebb és legkeresettebb ágyneműit. Minden bizonnyal érdemes az egész kollekciót megtekinteni, amely a piacon található szatén ágyneműk legszélesebb kínálatát tartalmazza. Annak ellenére, hogy cask a pamut szatén ágyneműhuzatokra specializálódunk, tágasabb értelemben is sok mondani valónk van az ágyneműhuzatokról és ezt meg szeretnénk osztani Önökkel.

A legnépszerűbb ágyneműk

TELJES MEGTEKINTÉS

 

Ágyneműhuzatok

Az ágyneműhuzatokat a párnák és paplanok védelmére alakították ki, megvédik a szennyeződésektől és a károsodástól, fokozzák a kényelmüket és új esztétikai és dekoratív méretet ad a hálószobának. Az ágyneműhuzatok különböző anyagokból készülnek, amelyeket elsősorban így oszthatunk fel:

 • természetes anyagok,
 • műszálas anyagok,
 • vegyes anyagok.

 

Az ágyneműk gyártásához leggyakrabban használt anyagok áttekintése:

Természetes anyagok Műszálas anyagok
Pamut Poliészter
Prémium-Szatén Mikroszál
Mako-Szatén Mikroplüss
Brokát Mikroflanell
Damaszt Mikroszatén
DeLuxe Pamut  
Krepp VEGYES ANYAGOK
Flanell Poliészter + Pamut
Single-Jersey  
Interlock-Jersey  
Selyem  
Vászon  
Bambusz  
Modál  

 

I. Természetes anyagokból készült ágyneműhuzat

A természetes anyagokból készült ágyneműk továbbra is a legnépszerűbbek a tudatos vásárlók körében, és ezen az olcsó műszálas anyagok divata sem változtat. A természetes anyagok megújíthatók, és feldolgozásuk során olyan modern technológiákat alkalmaznak, amelyek minimális negatív hatással vannak a környezetre.

 

Pamut ágyneműhuzatok

A pamut ágyneműk nagyon széles árkategóriában szerezhetők be, a legolcsóbb ágyneműktől kezdve, amelyeket a láncüzletekben megvásárolhat, a legdrágább luxus butik ágyneműkig. A pamutszövet pamutfonalból készült és az alábbi tulajdonságai miatt imádjuk:

 • kellemes tapintású,
 • légáteresztő,
 • nedvszívó,
 • hipoallergén.

 

A pamutszövet, pamutfonalak szövésével vagy kötésével készül. A pamut ágyneműket az anyaggyártás szempontjából így osztjuk:

 • szövet - szilárd anyag, amelyet a szövőszékben, lánc- és vetülfonal fonásával állítanak elő;
 • kötött szövet - elasztikus anyag, amelyet a hurkok összefonásával hoznak létre.

 

Kötött szövet

Az ágyneműk gyártásához használt kötött szövet, más néven a kötöttáru, technológiai szempontból igényes feldolgozással jár, ezért viszonylag drága. Kétféle kötöttárut ismerünk:

 • Single jersey egyoldalú kötött szövet - könnyebb és olcsóbb anyag, a lepedők gyártásához is ezt használják
 • Interlock jersey kétoldalú kötött szövet - nehezebb, luxus és drága anyag.

 

Szövetek

Az ágyhuzatok készítéséhez leggyakrabban felhasznált anyag. Az egyes anyagok a felhasznált fonal minőségben, finomságban, a szövés és az azt követő feldolgozás módjában különböznek egymástól.

 • olcsó alapanyagból készült anyagok:
 • "sima" pamut ágyneműk
 • krepp
 • flanel
 • kiváló minőségű atlasz kötésű anyagok:
 • brokát
 • damaszt
 • szatén

 

Szatén ágyneműhuzat

A szatén ágyneműket kiváló minőségű hosszú szálú pamut fonalakból gyártjuk. A fonalak minőségét és finomságát tex-egységben mérik, ami arra utal, hogy mekkora egy ezer méter hosszú rost súlya. Minél finomabb a fonal (alacsonyabb tex-szám), annál sűrűbb az anyag. A szatént, szövete sűrűsége szempontjából így osztjuk:

 • Prémium szatén
 • Mako szatén

 

Prémium-szatén ágynemű

A Prémium-Szatén ágynemű a legfinomabb egyiptomi pamutból készül, sűrűsége 300 szál / hüvelyk. Ezek a fonalak elérik a 10 tex értéket, ami azt jelenti, hogy az 1000 m hosszú szál csak 10 grammot nyom. Ez az anyag egyben a legigényesebb gyártási folyamatokon megy keresztül, ezért magas az ára is:

 • A fonal előállítása előtt a rövid és hibás szálakat kifésülik. Innen származik a fésült pamut fogalma.
 • Feldolgozás előtt cserzik a fonalakat, így nem tartalmaznak apró szőrszálakat. 
 • Az anyag mercerizált; a pamutszálak lekerekítése maximalizálja a pamut pozitív tulajdonságait.
 • A nyomtatást vagy a festést megelőzően szanforizálják az anyagot, így az otthoni mosás után már nem szalad össze.  
 • A nyomtatást vagy a festést követően az ágynemű vasalásmentes kezelésen megy át.
 • A forró kalanderezés visszafogott fényt kölcsönöz az anyagnak.
 • Az ágyneműhuzatok zipzárral vannak ellátva.

 

A finom pamutfonalaknak és a fent említett gyártási folyamatnak köszönhetően a legfinomabb anyagok közé tartozik. Nem meglepő, hogy a pamut szatén élettartama évtizedekre értendő. Ezzel a minőséggel sajnos nagyon kevés európai textilgyártó foglalkozik, de büszkék vagyunk rá, hogy közéjük tartozunk.

 

Mako-Szatén ágyneműhuzat

A Mako-Szatén ágyneműk 14,5 tex pamutfonalból készülnek, ami azt jelenti, hogy egy 1000 m hosszú szál súlya 14,5 gramm. Ezekből a szálakból 200 szál / hüvelyk sűrűségű anyag szövése lehetséges. Bár a Mako szaténra nem minden gyártási művelet alkalmazható, de ennek ellenére kiváló minőségű, kényelmes és árban kedvezőbb ágyneműt kaphatunk.

A szatén nem poliészter

Hangsúlyozni kell, hogy a szatén a szövés típusára utal, nem magára az anyagra. Sok vásárló úgy gondolja, hogy a szatén hűvös és csúszós poliészter, de valójában semmi köze a pamut szaténhoz. A pamut szatén ágynemű nagyon puha és kellemes tapintású.

 

Damaszt és brokát ágyneműhuzat

A damaszt és a brokát ágyneműkre jellemző, hogy az egyedi mintákat zsakárd technológiával szövik, ami azt jelenti, hogy minden egyes láncfonal menete vezérelhető, gyönyörű mintákat létrehozva ezzel. Ez a két anyag nagyon hasonló és csak abban különböznek egymástól, hogy a damaszt minták kétoldalasak, míg a brokát ágyneműknek csak a színoldala mintás.

A múltban a damaszt és a brokát elsősorban selyemből, később lenből, gyapjúból és pamutból készült, sőt arany- és ezüstfonalakkal is szőtték. Manapság a damaszt és a brokát akár szintetikus anyagokból  is készülhet.

A szatén ágyneműket szürke fonalakból szövik, amelyeket előzetesen fehérítenek, majd utólag színeznek és nyomtatnak. Ezeknek az anyagoknak visszafogott fénye van, puhák, kiváló minőségűek és luxus terméknek bizonyulnak.

 

Sima pamut ágyneműhuzat

Egy szövési mintán belül két különböző fonal vagy cérna szál kerül összefűzésre. A függőleges szálon, ún. láncon a vízszintes szálat ún. vetüléket szövik keresztül, és ennek a két szálnak a keresztmetszete határozza meg a szövési módot és az anyag minőségét. A pamut ágyneműk esetében a hangsúly elsősorban az alacsony áron van.

 

Krepp ágynemű

A krepp ágynemű hazánkban nagyon népszerű  és már az első pillantásra felismerhető jellegzetes hullámos felületével. A krepphatás mechanikai nyomással vagy kimosódással érhető el. Mindkét esetben ez gyakorlatilag szálkárosodás, ám nyilvánvalóan a vásárlókat nem zavarja, hiszen a vasalásmentes tulajdonsága kecsegtető. A pamut sajnos gyűrődik, ez csakis vasalásmetes kezeléssel orvosolható és könnyű karbantartani. A krepp ágyneműhuzatok, mint a többi olcsóbb anyag is, nem kapnak ilyen kezelést, hanem kreppeléssel oldják meg a vasalás terhét.

 

Flanel ágyneműhuzat

A flanel ágyneműhuzatok is az olcsóbb anyagok közé tartoznak. Rövid és nagyon durva pamutfonalakból készülnek, ezeket aztán megrongálják és hosszú bolyhos szálakat érnek el. A flanel ágyneműknek leginkább télen veszik hasznát. Manapság sajnos ésszerűtlenül mikroplüssre cserélik, ami határozottan nem légáteresztő.

 

Selyem ágyneműhuzat

Az eredeti selymet a selyemhernyó gubójából nyerik. A mirigyváladék gyorsan megszilárdul és gyakorlatilag végtelen szálakat képez. A selyem ágyneműhuzat szép, nagyon finom, de mivel a selyem drága, a selyem ágyneműhuzat is viszonylag drága. A selyem egy olyan finomsági szintet testesít meg, amelyet más anyagok feldolgozói próbálnak megközelíteni.

 

Lenvászon ágyneműhuzat

A lenvászon ágyneműhuzatok gyártásához felhasznált len, az egyike a természetes anyagoknak. A lenvászon már nem olyan népszerű, mint amikor hazánkban nagyban termesztették és feldolgozták. Mivel a pamut jobb tulajdonságokkal rendelkezik, a lenvászon ágynemű lassan feledésbe merül. A lent manapság elsősorban a divatiparban használják, mégpedig légáteresztő ruhák előállításához.

 

Bambusz ágyneműhuzat

Mint a lenvászon ágynemű, úgy a bambusz ágynemű is viszonylag mellékes kategória. A bambuszszálak akár háromszor nagyobb abszorpciós képességgel bírnak, mint a pamutszálak, de ez nem is olyan fontos, mert a pamut ágynemű tökéletesen elnyeli az éjszaka folyamán kiizzadt nedvességet. A bambusz- és a pamut ágyneműk finomsága nagyon hasonló, ezért a drága bambusz ágyneműk ideje lejárt.

 

Modal, tencel, linon ágyneműhuzat

A természetes alapanyagokból készült ágyneműk sorát modállal, tencellel és linon ágyneműkkel zárjuk. Ezek viszkóz alapú anyagok, amelyek nyersanyaga a fa kéregéből származó cellulóz. A viszkóz tulajdonságai nagyon hasonlóak a pamutéhoz, így a feldolgozásuk is hasonló. Viszont ezeket az anyagokat is lekörözte a pamut.

 

II. Műszálas ágyneműhuzatok

Röviden meg kell említenünk a műszálas anyagokból készült ágyneműket és azt az indokot is, hogy szerintünk miért nincs helyük az ágyban. Mindenekelőtt olajból ered az alapanyaguk, függetlenül attól, hogy a múltban poliészterből vagy manapság mikroszálakból állítják elő:

 • mikroplüss
 • mikroflanel
 • mikroszatén
 • mikrokrepp

 

Alapvetően ez egy olyan anyag, amelyet sokféleképpen neveznek. A poliészter ágynemű kellemetlenül hűt és szakadozik. A mikroszálas ágynemű ugyan puha tapintású, de nem légáteresztő és nem nyeli el a nedvességet. A műszálas anyagok újrahasznosított PET palackokból készülnek. Ezeknek az anyagoknak közös negatív tulajdonságai vannak:

 • nem légáteresztő,
 • elektrizál,
 • vonzza a port.

 

III. Vegyes anyagból készült ágyneműhuzatok

A piacon találunk akár vegyes anyagokból készült ágyneműhuzatokat is, ezek általában a pamut és a poliészter keveréke. A gyártók arra irányuló erőfeszítését tesznek meg, hogy olcsóbbá tegyék az ágyneműt és elérjék a vasalásmentes tulajdonságait.

Természetesen nem ellenezzük a vegyes ágyneműket. Számos területen érvényesülnek, például nélkülözhetetlenek a funkcionális fehérneműk gyártásánál, vagy kellő rugalmasságot biztosítanak a női ruhák esetében is. Amint egy vegyes anyag természetbarát lesz, megfizethető, légáteresztő lesz és felülmúlja a pamut remek tulajdonságait, örömmel soroljuk mi is a kínálatunkba.

 

Minőségi ágynemű vs. olcsó ágynemű

Az előző bekezdésben röviden bemutattuk azokat a természetes, műszálas és vegyes anyagokat, amelyekből ágynemű készíthető. A minőségi ágynemű esetében feltételezzük, hogy minőségi fonalakból készül, kellemes és hosszú élettartamú. Az ágyneműhuzat gyártása számos gyártási műveletet foglal magában. Néhányat elhagyhatunk, de az csakis a minőség rovására történne. Ha minőségi ágyneműt vásárol, az ára nem lehet a fő döntési tényező. Vigyázni kell a gyanúsan alacsony áron kapható ágyneműkkel.

 

Nyári és téli ágynemű

Ha az ágynemű tulajdonságaira összpontosítunk, akkor a pamut ágyneműt ajánljuk. A pamut olyan anyag, amely befogadja az emberi test hőmérsékletét, és nagyon kellemes a test számára. Télen valószínüleg díjjazni fogja a flannel melegségét, de egy vastagabb takaró pamut ágyneműhuzatban ugyanazt a kényelmet nyújthatja. Nyáron felbecsülhetetlen értékű a lágy pamut szatén ágyneműhuzat. Mivel a fonalak könnyűek és finomak, a takaró nem nehéz és semleges jellegüknek köszönhetően nyáron kellemesen hűtenek. A prémium szatén vitathatatlan előnye, hogy nyáron kellemesen hűt, télen melegít.

 

Ágynemű közvetlenül a gyártótól

A gyártótól történő vásárlásnak előnye az, hogy szakemberekkel áll közvetlen kapcsolatban, akik értenek a dolgukhoz és minden területen bármiben segítenek. Lehetetlen számunkra nincs és nem utasítunk el semmilyen igényt. Az interneten történő biztonságos és kényelmes vásárlás csak hab a tortán. Ha az ágynemű nem felel meg elvárásainak, 100 napon belül visszaküldheti. A költséget mi álljuk.

 

Az ágynemű méretei

Kínálatunkban a következő ágynemű méreteket találja:

Standard méretű ágynemű 70x90 / 140x200 cm.

Hosszított ágynemű 70x90 / 140x220 cm.

Dupla ágynemű 2x70x90 / 200x200 cm.

Dupla ágynemű 2x70x90 / 200x220 cm.

Dupla ágynemű 2x70x90 / 240x200 cm.

Dupla ágynemű 2x70x90 / 240x220 cm.

Gyerek ágynemű és babaágynemű.

 

Testreszabott ágyneműk

Gyártóként testreszabott ágyneműket is készítünk. Hiányol a kínálatból valamilyen egyéb mintát, vagy más méretű ágyneműkkel rendelkezik? Esetleg anatómia párnára keres ágyhuzatot? Vegye fel velünk a kapcsolatot és megtesszük ami tőlünk telik.

 

Ágyneműhuzat kollekciók

Az ágyneműhuzatok digitális tintasugaras nyomtató segítségével készülnek. A digitális nyomtatás előnye, hogy a dizájnereket nem korlátozza a minták mérete és a színek mennyisége, kreativitásuk nem ismer határokat. Ezen technológiai lehetőségeknek köszönhetően, kollekciónk több mint 200 gyönyörű eltérő stílusú mintát tartalmaz. Nagy különlegességünk a kétoldalas ágynemű, melyet különféle motívumok jellemeznek a párnák, valamint paplanok elülső és hátsó oldalán.

 

Elegáns ágynemű

A finom elegancia kollekciójában található ágyneműket általában egy konkrét szín két árnyalatának a keveréke jellemzi, amiket apró és visszafogott díszítő elemek egészítenek ki. Az elegáns ágyneműhuzatok helyüket találják a luxus és visszafogott hálószobákban.

 

Virágos ágynemű

A virágmintákat talán már a kezdetektől fogva nyomtatják az ágyneműkre és évtizedek óta óriási népszerűségnek örvendenek. Kollekciónkban apró virágmintás ágyneműket, de méretes virágokkal díszített ágyneműket talál, ezen kívül pedig a levandulás ágyneműk, rószás ágyneműk, pipacsos ágyneműk és a tulipános ágyneműk is helyüket találták. Egy romantikus pillangós ágynemű nélkül a hálószobánkat el sem tudjuk képzelni.

 

Geometriás ágynemű

A divatos geometriás ágyneműk szinte minden hálószobába alkalmasak. Kollekciónkban rengeteg geometria minta található, legyen az kockás ágynemű, káró ágynemű, csíkos ágynemű vagy akár kör mintás és a pöttyös ágynemű. Ezeket a geometriás mintákat leginkább a férfi hálószobákba keresik vásárlóink, ezért egy férfiaknak szánt kollekciót is készítettünk.

 

Karácsonyi ágynemű

Az ágynemű önmagában is értékes és praktikus ajándék, amely örömmel szolgálja szeretteinket. Sokan annyira szeretik a karácsonyt, hogy a karácsony hangulatát a ház minden zugában megpróbálják létrehozni. A karácsony, karácsonyi ágynemű nélkül nem az igazi.

 

Tini ágynemű

A tinik legnépszerűbb modelljei között a város mintás ágynemű szerepel, leginkább a párizsos ágynemű, a londonos ágynemű és a New York ágynemű örvend a legnagyobb sikernek. A tizenévesek szobájának kétségkívül az egyiptomi ágynemű és az állatmintás ágynemű, illetve lovas ágynemű dominál. A kedvenc 3D-s ágyneműre szinte bármilyen mintát nyomtathatunk, legyen az akár egy űrhajós ágyneműhuzat is.

 

Gyerek ágynemű

Nem feledkeztünk meg a kicsikről sem, akiknek cuki mintákkal díszített babaágyneművel készültünk. A biztonság növelésének érdekében a baba ágyneműhöz rácsvédő is vásárolható. És persze ha felcseperednek és a kiságyat ágyra cserélik, elkészítjük a kedvenc egyszemélyes ágyra való ágyneműjüket. A könnyebb tájékozódás érdekében a babaágyneműk kollekcióját kisfiús ágyneműkre és kislányos ágyneműkre osztottuk.

 

Fotós ágynemű

Kínálatunk széles választékából nem tud választani? Csapjon fel dizájnernek és készítse el saját ágyneműjét. Nagyon egyszerű, válassza ki kedvenc fényképeit vagy bármilyen saját tervét, töltse fel szerverünkre és nyomtatás előtt küldünk egy látványtervet jóváhagyásra. Körülbelül két hónapon belül megérkezik a kedvenc fotós ágyneműje.

 

Egyszínű ágynemű

Az egyszínű ágyneműk kollekciója abban különbözik a többi ágyneműtől, hogy az ágynemű felületét nem borítják minták. Ebben a kollekcióban tehát egyszínű ágyneműket, csipkés ágyneműket, szegélyes ágyneműket és hímzett ágyneműket talál.