Kedvencem (0)
Írjon, szívesen segítünk! info@glamonde.hu . HÉ - PÉ 9-17
Tanácsok és tippek
Szakértők vagyunk

Nem viccelünk! Mindent tudunk az ágyneműről, ugyanis már évek óta ezzel foglalkozunk. Kerülje el a fölösleges hibákat és a téves kísérleteket, vásároljon ágyneműhuzatot okosan. Mindent amit tudunk, szívesen megosztunk a magazinunkban.

Glamonde ágyneműhuzat

Egyiptomi pamut ágyneműhuzat vagy a fehér pamacs titka

A pamut olyan anyag, amit mindannyian ismerünk, és naponta használunk. A pamut gyapotgyümölcsből készül - érett kapszulából. Érlelés után a kapszula meghasad és gyapot magok törnek a felszínre, amikből később szálakat sodornak és ebből készülnek a pamut anyagok.


Mielőtt a fehér pamacsból bármilyen terméket is előállítanánk, minőségük szerint osztályozni szokták őket, mégpedig a szálak hossza alapján. Három kategóriát különböztetünk meg:

  1. Hosszúszálú pamut
  2. Közepes szálú pamut
  3. Rövidszálú pamut

 

Az egyiptomi pamut a hosszúszálú pamut képviselője, megnevezését érthetően tenyésztési helyszínéről kapta. Általánosan elfogadott tény, hogy a hosszúszálú pamutból készülnek az igazán luxus termékek, többek között a luxus ágyneműhuzat is.

 

Fontos, hogy a pamut Egyiptomból származzon?

mapa EgyptaA származási hely szinte lényegtelen, a pamutnak ugyanis olyan környezetre van szüksége, amely nem korlátozódik kizárólag egy kontinensre vagy országra. A lényeg az, hogy a szálak az adott kategóriában a lehető legjobb paramétereket érjék el.

Az egyiptomi pamut története

A gyapot egyike a legősibb növényeknek, amelyet az emberiség termel. A Mexikóba érkező spanyol hódítók az 1500-as években már találkoztak gyapotültetvényekkel és pamutszövetből készült ruhákat viselő bennszülöttekkel. Indiából az i. e. 3. évezredben került át a gyapot Mezopotámiába, Egyiptomba, majd Kis-Ázsiába és Görögországba. Ismerték ezt a növényt Kínában, Japánban és Elő-Ázsiában is. Időszámításunk elején honosodott meg az arab országokban, onnan került Szicíliába, majd Spanyolországba.

Nagy keletje volt a pamutszöveteknek az ókori Rómában. A 13. században genovai és velencei kereskedők Kis-Ázsiából szerezték be a pamutot, aminek feldolgozásával elsősorban észak-német és svájci takácsok foglalkoztak.

 

Az egyiptomi pamuttól a Prémium-Szaténig


Az egyiptomi pamut a magas minőségű és hosszúszálú pamutszálak megfelelője. A Prémium-szatén egy luxus anyag, amelyet ezekből a szálakból szőttek.

detail povlečení Maurapovlečení Maura

         Maura ágyhuzat

Hogyan mérjük a pamutszálak finomságát?

A kíváncsi olvasóknak elmondhatjuk, hogy a szálak finomságát tex egységben mérik. Ez az egység elárulja, milyen súlyuk van az 1.000 m hosszú szálaknak. A mi Prémium-Szaténunk 10 tex, ami más szóval annyit jelent, hogy az 1.000 m hosszú szál súlya mindössze 10 gramm.

A Prémium-Szaténról szóló cikkünkben megtudhatja, hogy ez a minőségű anyag négyzetcentiméterenként akár 120 fonalat is tartalmazhat. Ne hagyja ki ezt a cikket, sokkal több érdekes információt is megtudhat.

 

Luxus, ami kifizetődik

Az egyiptomi pamut ágyneműhuzat egy luxus termék, amely kiváló minőségű és hihetetlenül hosszú élettartamú. Élvezze ezt a kényeztetést és aludjon évekig ebben a rendkívüli ágyneműben!

További cikkek