• 100% fésült pamut
  • 100 napos pénzvisszatérítés
  • A készleti ágyneműt 24 órán belül küldjük
  • 40.000 Ft - tól ingyenes kézbesítés

Mako-szatén ágyneműhuzat

A minőséget és luxust a hosszúszálú egyiptomi pamutból, 200 szál/négyzethüvelyk sűrűséggel készült anyag garantálja. Az Európa szerte népszerű anyag előnyös hatást gyakorol a hálószobája hangulatára.  

Az alap az az egyiptomi pamut

Nem minden pamut, ami annak látszik. Az ágyneműhuzat gyártásánál Gossypium Barbadose gyapotnövényből nyert „egyiptomi pamut” volt felhasználva, ezt pedig a minőség jellemzi. 

     Fontos a pamut megkülönböztetése a szálak hossza alapján. Lehetnek rövidek (0,9 – 2,4 cm), közepesen hosszúak (2,50 – 2,90 cm) vagy hosszú és extra hosszú szálak (3 – 6,5 cm). A mako-szatén gyártásánál kizárólag a hosszúszálú pamut volt felhasználva és az eredmény csodálatos. 

Igazi pamut szatént garantálunk

Közelről sem minden igazi szatén, amit az eladók gyakran szaténnak jelölnek. Nem szabad összetéveszteni a könnyen kapható 100% poliészterrel, amely a pamut szaténhoz képest csúszik, nem légáteresztő, hűt, vonzza a port, szakadozik és kellemetlen. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a „szatén” nem maga az anyag megnevezése, hanem annak a kötését jelöli. 

     Garantáljuk, hogy a kínálatunkban található pamut szatén magas minőségű, főleg a megfontolt kezelésnek hála. A Prémium és a Mako szatén is több kezeléssel van ellátva, aminek hála az anyagból luxus árucikket kapunk. Ezekről a kezelésekről van szó:

  • Égetés – a fölösleges szálak eltávolítására szolgál. 
  • Mercerezés – a mercerezés  során a gyapotszálat sós-oldatban nyomás alatt lelapítják. Ezzel az eljárással erősebb és magasabb fényhatású, elegánsabb anyagot nyernek.
  • Fehérítés – az anyag fehér színt kap, amely tökéletes alapszín a további festéshez.
  • Szanforizálás – egy olyan technológia, amely magas hőfokú vasalással csökkenti az alapanyag zsugorodásának mértékét.
  • Forró kalanderezés  – olyan kezelés, amely során forgó hengerpár között alakítják az anyagot egyenletes vastagságúvá és fényessé, ami kiemeli a luxus hatást. 

A Mako-szatén internetes áruházunkból mindezzel a kezeléssel volt ellátva, így biztos lehet abban, hogy kizárólag elsőosztályú anyagból készült ágyneműhuzatot vásárol. A Mako-szatén egy lehetőség, amivel tökéletessé teheti a hálószobáját.