• 100% fésült pamut
  • 100 napos pénzvisszatérítés
  • A készleti ágyneműt 24 órán belül küldjük
  • 40.000 Ft - tól ingyenes kézbesítés

Hogyan választottunk egyiptomi pamutot és miért olyan fontos?

Gondolkozott már azon, hogy egy új ágyhuzat vásárlásánal jobb a hagyományos, megszokott anyagot választani, vagy jobb valami teljesen újat, eddig ismeretlent kipróbálni? Az egyik legnépszerűbb anyagok közé tartozik a pamut. De kevesen tudják, hogy a pamutnak több fajtája van. Hallott már a Pima pamutról vagy az egyiptomi pamutról? A következő sorokon bemutatjuk a "pamut világát", eláruljuk miért nem érdemes alábecsülni az anyag minőségét, mire kell odafigyelni és bemutatjuk a legnépszerűbb pamut ágyneműhuzatok kínálatát.

A minőség az első helyen

Mert Önöknek - ügyfeleinknek - csakis a legjobbat szeretnénk, a választott anyagoknak, melyekből a Glamonde ágyhuzatok készültek, gondos figyelmet szenteltünk. Tudjuk, hogy a pamut a legnépszerűbb a hálószobák többségében, ezért a pamutra összpontosítottunk és az ágyhuzatok így egy új dimenziót kaptak. Ezen a ponton meg kell említeni, hogy a luxus ágyneműhuzatnál kizárólag természeti anyagok vannak hangsúlyban. Ezek közé sorolható a pamut is. A következő előnye ennek az anyagnak pedig a nedvszívóság, légáteresztés és az a tény, hogy ez a hipoallergén anyag tapintásra nagyon kellemes.

Nem minden pamut ami pamut

Itt az ideje megismerkedni a pamut egyes típusaival, melyek leginkább a pamutszálak hosszával különböznek egymástól. A pamutot kis csomóként képzelhetjük el, amely a gyapotnövény magházát burkolja. Érthető, hogy minél hosszabb a szál, annál minőségibb lesz maga a pamut. Valószinüleg már találkozott a Pima pamut megnevezéssel, ebből készült a pamut szatén is. Ez atlaszkötéssel készült és ennek hála az anyag fényes és bársonyos. 

Ezen kívül, találkozhat a Prémium-Szatén megnevezéssel is. A Prémium-Szatén ágyneműhuzat extra hosszú egyiptomi pamutszálakból készült, 300 négyzethüvelyk sűrűséggel. A másik lehetőség pedig a Mako-Szatén, a pamutszálak sűrűsége 200 szál egy négyzethüvelykre. És itt az ideje megismerkedni az egyiptomi pamuttal, amely jellegzetességeit mér az ókori Egyiptomban is megbecsülték.

Egyptomi pamut - kérem ismerjék meg egymást

Az egyiptomi pamutot jogosan tartják a legmagasabb minőségű pamutnak a világon. Az összetétele, mint a bársonyossága és ereje teszi lehetővé a luxus ágyneműhuzatok készítését, melyekben az alvás igazi élvezet és minden éjjel megismételheti. Az egyiptomi pamut Gossypium barbandese gyapotnövényből készült, termelése az USA - ból Egyiptomba, Kinába, Szudánba és Oroszországba is elterjedt. A gyártók az „egyptomi pamut“ megnevezést inkább az anyag minőségének jellemzésére használják, mintsem az anyag eredetére, ami lényegében nem is fontos. Ennek a pamutnak a fonalai kb. 30 - 34 miliméteresek, ami leginkább az anyag finomságát, erejét és légáteresztését teszi lehetővé. És ilyen ágyhuzatot kap Ön is, mint vásárló. Ha a pénzéért egy igazán minőségi ágyneműhuzatot szeretne kapni, akkor itt az ideje ellátogatni a honlapunkra és egyiptomi pamutból készült ágyneműhuzatot vásárolni.