Kedvencem (0)

Bevezető a Provence - i stílusba

Nem kell utazni dél Franciaországba ahhoz, hogy élvezze Provence -t. Elég ha elhozza az otthonába! Cikkünkben bemutatunk néhány tippet, hogyan varázsolhatja lakását dél-franciaországi stílusúra. Ne dobja ki a bútorokat, a régi, fából készült bútorok és a csillár is olcsón felújitható.

1. Provence színei

A Provence színei közé leginkább a törtfehér, bézs vagy a szürke tartozik. A romantikus lelkek bővíthetik ezt a skálát rózsaszínnel, babakékkel vagy halványzölddel. Bármilyen színt is választ, választását a kiegészítők alapján fontolja meg. A hófehér falakat inkább kerülje, inkább a fehér árnyalatainak adjon előnyt. A boltokban szebbnél szebb árnyalatokat talál, vagy nyugodtan kérje ki az eladó segítségét. Ha a felújítást a hálószobával kezdte, segítünk a megfelelő ágyneműhuzat kiválasztásával.

A Romance ágyneműhuzat rózsaszín alappal egy igazi romantikus hangulatot varázsol szobájában. A romantika és a gyengédség pedig elengedhetetlen része a provence szobának. Nem baj ha nem levendula díszíti, mivel így is antik hatással bír, illeni fog a belterébe.

Hogy ne feledkezzünk meg az említett halványzöldről, figyelmébe ajánljuk a Prato ágyneműhuzatot finom zöld árnyalatban, lila virágokkal kombinálva. Könnyed hatásával ez az ágynemű is belefér a provence ágyneműk kínálatába.

2. Levendula minta

Levendulát virágcserépbe is beszerezhet, felfestheti a frissen lekent fa - bútorra vagy vásárolhat levandulás ágyneműhuzatot. A Lavanda ágynemű valószinüleg a legjobb választás. A finom lilás alapot lila levendulák díszítik, ezért inkább akkor döntsön mellette, ha szobája falai világosak. Remek választásnak bizonyulnak például a törtfehér hálószobába.

3. Régiségek és minőségi textíliák

A régiségek előnyét talán nem kell tovább magyaráznunk. A legközelebbi nagymama látogatása során nézzen körül, meg lesz lepődve mennyi apróságot talál - lámpák, gyertyatartók vagy fehér dekorációk. A textília a legfontosabb, engedje érvényesülni az anyag minőségét. Ha új ágyneműt szeretne vásárolni, de inkább az egyszínű ágyneműnek adna előnyt, vásároljon vanília színű, minőségi pamut szaténból készült Vanila ágyneműhuzatot. Nagyon szép és hasonló a kétszínű Tecla ágyneműhuzat, amely ráadásul szegéllyel van feldobva.

Beleszeretett már a provence stílusú lakásba? Mi már igen! Ha eldöntötte, hogy régi lakását provence stílusúra alakítja, de segítségre szorul az ágyneműhuzat kiválasztásával, tudja kihez fordulhat! :-)