Kedvencem (0)

Hogyan egészítsük ki a hálószobát, 1. rész

Ön jól érzi magát a hálószobában? Szereti? Nézzünk most utána a feng shui szemével és megtudhatja, hogyan válasszon megfelelő színt...

A színvilág a hálószobában jelentős befolyással van az alvásra. Hogy milyen környezetben hajtjuk fejünk álomba, az nagyobb befolyással van az alvás minőségére, mint azt gondolnánk.

A feng shui szerint, inkább a világos árnyalatokat részesítsük előnybe, ezek a természetes színek, mint a világos bézs, narancs, barna és a sötétebb barna. Ezek a színek hangsúlyozzák a hálószoba küldetését, ugyanis egyfajta biztonságot nyújtanak. Amúgy pedig az élénk színek sokasága koncentrációra bíztat minket, amit persze a hálószobában nem szeretnénk. A hálószoba elsősorban az alvásra szolgál.

Ha nem kedveli a nude árnyalatokat, akkor van egy tippünk. Tárja ki a ruhaszekrényét és nézze meg, melyik szín ismétlődik leggyakrabban. Ez az a szín, amit a tudalattijával választ, ebben a színben érzi magát a legjobban, ajánlatos ezt a színt a hálószobában is felhasználni.

A színeken kívül mire ajánlatos még ügyelni? Azt a következő cikkünkben tudhatja meg. Röviden, ezek azok a dolgok, melyeknek érdemes figyelmet szentelni:

• Por és takarítás

• Friss levegő

• Világítás

• Sólámpák

• Az ágyak elhelyezése

• Az éles tárgyak, sarkok, tükrök

Ha úgy döntött, hogy komolyan gondolja a feng shui szabályai szerint berendezett hálószobát, kérjen segítséget egy szakértőtől. Ezek a profik feltérképezik a hálószoba energiáját, megfelelő helyet keresnek az ágynak, stb. Biztosak vagyunk benne, hogy nagy segítséggel lehetnek és hamarosan saját bőrén megtapasztalhatja a nyugalom oázisát.