Kedvencem (0)

A Feng Shui alkalmazása növeli az alvás minőségét

A kínai hagyományos tanítás az energia térben való áramlásáról jelenleg újra divatos. Mindez a mindennapi rohanásnak, állandó stressznek, alvásigénynek, de alvási nehézségeknek is köszönhető. Az emberek ezért már az ismert praktikákhoz fordulnak - egy látszólag egyszerű tanításhoz, amely segítségével megkönnyíthetjük az életet.

Engedje az energia áramlását

Amint már említettük, a Feng Shui tanításai szerint nagyon fontos az energia áramlása. Mit tehet ennek érdekében? Máris néhány dolgon változtathat. Tüntesse el a rendetlenséget és az összes szükségtelen kacatot, amely csak a helyet foglalja. Továbbá, rejtse el az összes olyan tárgyat, amelyhez fájdalmas emlékek kötik, kellemetlen érzéseket keltenek, mint például a fényképek. Azzal, hogy látja őket nap mint nap, nem tesz jót senkinek. Virágokkal feldobhatja a lakás hangulatát, viszont válasszon kerek - levélzetű növényeket. 

Figyeljen oda, hogy elegendő napfény érje a lakást. Világítás használatakor inkább a tompított fényt helyezze előnybe az éles fény előtt. Ha a festésen töri a fejét, a Feng Shui a pirosat ajánlja, feketét, fehéret vagy aranyat. Válasszon a kedvenc színei közül, így otthona is új köntösbe bújhat.
 

Az ideális hálószoba a Feng Shui szerint

Ami magát a hálószobát illeti, nincs helye a tévének, egyéb technológiának, sőt, a legjobb ha elkerüli az élő virágokat is. A virágnak csak a tágasabb hálószobák esetében van helye. Gyakran szellőztessen, hogy az energiát változhassanak. A színekből inkább a nyugodt színeknek adjon esélyt, a hófehértől teljesen a barnáig. 

Nem jó megoldás, ha az ágy az ablak alatt van, sem az ajtó egyenes vonalában. A legjobb, ha az ágytámla a falhoz van tolva és mindkét oldaláról hozzáférhető. Megfelelő, ha az ágy mindkét oldalán éjjeli szekrény van. Az ágy fölé ne akasszon képet, sem más dekorációt, hagyja üresen.

Egyéb dekorációkat is fontoljon meg, van - e helyük a hálószobában. Például a képek intenzív energiával bírnak, ezért jobb ha olyan képet választ, amely tükrözi álmait, kellemes élményeit vagy elképzeléseit.

Fontos, hogy az ágyában kellemesen érezze magát, ehhez pedig az ágyneműhuzat is hozzájárul. Válasszon a kedvenc színei közül és az ágyneműhuzat legyen tapintásra kellemes és puha.

Ha alvatlanságban szenved, próbálja meg a fent leírt tippek egyikét. A Feng Shui tanítás lényege a megfelelő energia áramlás, ennek hála növelheti az élet minőségét is és otthonában megteremtheti a nyugalom és kellemes hangulat oázisát.