Kedvencem (0)

A Feng-Shui alkalmazása az Ön hálószobájában

Nem tud zavartalanul aludni? Éjjelente felébred és a mennyegzetet bámulja? Gondolkozott már azon, hogy talán az ágya nincs a megfelelő helyen? Néhány jótanács a nyugodt alvás érdekében...

A Feng-Shui jelentése: „szél és víz”.

Ezek jelképezik a természet két áramló energiáját, melyek annak a Chi-nek az alkotóelemei, ami a mindent átható életenergia. A Chi-nek lehet jó és rossz hatása is, a lakás megfelelõ alaprajzi és berendezési kialakításával jó irányba befolyásolható az áramlása. Ha ez az áramlás harmonikus és akadálytalan, az ott élőkre is pozitív hatást fejt ki.

A Feng-Shui szabályai  

A Feng-Shui néhány rövid és egyszerű szabályzata alapján könnyedén eléri otthonában a harmónia egyensúlyát. Milyenek ezek a szabályok?

  • Hálószobályában ne tartson számítógépet, televíziót és fitness kellékeket. A hálószoba pihenésre szolgál, ne zavartassa magát.
  • Szellőztessen gyakran, hogy hálószobájában friss levegő legyen. 
  • Az ágy közelében ne tartson virágot. A virágnak semmi keresni valója a hálószobában, kivéve tágas helyiségek esetében, ahol a virág messzebre helyezhető az ágytól. 
  • Az ágyat úgy helyezze el, hogy mindkét oldaláról hozzáférhető legyen, két éjjeli szekrénnyel. Helyes megoldás lehet az ágytámlát a falhoz tolni. Az ágy ne legyen egy vonalban az ajtóval és ne is legyen ablak alatt. Ne akasszon a falra képeket, sem más dekorációt. 
  • Ne tartson a hálószobájában depresszív jellegű festményeket és dekorációt. Válasszon pozitív hangulató festményeket.
  • A világításnak több fokozata is legyen és legyen lágy.
  • A hálószoba falait ne fesse élénk színekkel. Válasszon inkább gyengéd színeket, lehet például szürke, bézs, kék vagy zöld, esetleg a fehér - csokoládé színeiben. 

Felkeltette érdeklődését a Feng-Shui, vagy továbbra is szkeptikus? Ha az alvás gondot jelent, nincs mit veszítenie, próbálja ki a Feng-Shui szabályait!